szerda

Újdonság - Shea vaj babáknak és mamáknak




A shea vaj egy közepesen kemény, sárgásfehér színű növényi zsiradék, amely egy Közép-Afrikában élő fa terméséből készül.
A növény gyümölcse a shea dió, akár 60-70%-os zsírtartalommal rendelkezik. Az érett gyümölcsök belsejét összetörik, vagy apróra darálják és vízzel keverve tűz felett óvatosan melegítik. A dió-őrleményből kiolvadó zsiradék a víz felszínén összegyűlik. Az eredmény egy közepes keménységű, törtfehér színű, édeskés, kissé füstös illatú növényi zsiradék, a shea vaj. E tradícionális elkészítés rendkívüli előnye, hogy a shea vaj igen magas A, E és F vitamin tartalmát képes megőrizni, továbbá nem tartalmazza a kémiai kivonáshoz alkalmazott vegyszerek maradékait.
A shea vajat Afrikában igen nagy mennyiségben állítják elő. Ott a bőrápoláson kívül a táplálkozásban is használják, sőt - éghető lévén - még világítanak is vele. A szennyeződésektől mentes, finomítatlan shea vajat hordókba töltik és szállítják a világ különböző pontjaira.
A shea vaj egyik legnagyobb értéke, hogy sokáig változatlan minőségű marad, nehezen avasodik. Megfelelő körülmények között tartva egy évig biztosan megőrzi minőségét, de egy év után is csak vitamintartalma kezd lassan csökkenni.


Mire használható?

A shea vaj legfontosabb alkalmazási területe a bőrápolás. Összetételéből adódóan a finomítatlan, kezeletlen shea vaj önmagában is bőrápoló hatású. Gazdag zsírsav-tartalma mellett sok A, E és F vitamint tartalmaz.
Napjainkban a kereskedelemben kapható, mesterséges összetevőket tartalmazó készítmények szinte mindegyike tartalmaz valamilyen kőolajszármazékot (pl: paraffinolaj) amely elfedi a bőr pórusait, amely ezáltal nem képes lélegezni.
Ezzel szemben a sheavaj felszívódik a bőrbe és hosszantartó hidratáló hatást fejt ki, serkenti a bőr öngyógyító képességét. A shea vaj "titka", hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, vitamintartalma pedig szinte tökéletes bőrápolóvá teszi.

Fontosabb alkalmazási lehetőségek:
Száraz bőr
A shea vaj viszonylag lassan szívódik fel a bőrbe, hosszantartó hidratáló hatású.
Ekcéma
Az ekcémás bőr tüneteit gyorsan csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását.
Pikkelysömör
Gyorsan és tartósan enyhíti a psoriasis tüneteit
Allergia
Enyhíti az allergiás reakciókat, bőrproblémákat, nyugtató hatású.
Napozás
A shea vaj természetes módon 5-6-os fényvédő faktorral rendelkezik.
Gyulladás
Gyulladáscsökkentő hatása révén alkalmazható kiütésekre, csípésekre,
Borotválkozás
Megnyugtatja és ápolja az irritált bőrt.
Bőrkeményedés
Bőrpuhító hatású, elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását.
Terhesség
Használatával elkerülhető a terhességi csíkok megjelenése.
Égés
Kisebb égési sérülések esetén segíti a bőr regenerálódását.

Tippek a shea vaj használatához

1. A shea vajat mindig tiszta bőrfelületen alkalmazza.

2. A shea vaj hatékonyságát jelentősen megnövelheti, ha bemasszírozza a bőrbe. A használat gyakoriságát bőre határozza meg. Eleinte gyakrabban - naponta kétszer, később ritkábban - napi egy alkalommal - lesz rá szüksége. Túladagolni nem lehet, mellékhatása nincs.

3. Ha valamilyen bőrproblémára (ekcéma, pikkelysömör) használja a shea vajat, vegye figyelembe, hogy ezeket a problémákat gyakran külső tényezők (pl.:vegyi anyagok) idézik elő, vagy fokozzák azt. Ne használjon ruhái mosásához öblítőt. Az öblítő kellemes (?) illatot kölcsönöz a ruháknak, de az illat is egy (vagy több) kémiai vegyület hatása, amely egész nap a bőrünkkel érintkezik. Öblítő helyett használjon 10%-os biológiai erjesztésű ecetet, amely bármelyik élelmiszerboltban beszerezhető. Az ecet - amellett, hogy környezetbarát - semlegesíti az esetleges mosószer-maradványokat is. A tiszta ruháknak nem lesz ecet illatuk.

4. Tartsa a shea vajat szobahőmérsékelten, lefedve. Nem szükséges hűtőszekrényben tárolni, minőségét nem őrzi meg tovább, ellenben az alacsony hőmérséklet hatására megkeményedik és nehezen használható lesz. A shea vaj állagát már néhány fokos hőmérséklet-változás is befolyásolja, az optimális tárolási hőmérséklet 20-25°C. Ügyeljen arra, hogy ne hagyja a shea vajat tűző napon, vagy nagyon meleg helyen, pl. fűtőtest közelében, vagy nyáron autóban.

5. Ha a shea vajat vizes bőrfelületre viszi fel egy olyan emulzió képződik, amelynél jobb hidratálót kitalálni sem lehetne. A boltokban kapható "gyári" testápolók közül sok úgy hidratál, hogy a bőr mélyebb rétegeiből a bőrfelszín közelébe szívja a vizet. Ez hosszútávon persze károsítja a bőrt. A shea vaj nem csak nevében hidratáló...

És íme egy kisfilm a sheavaj készítéséről, hát valljuk be, kemény munka van mögötte, de az eredmény tényleg megéri!

Nálunk a kismamák nagyon jó tapasztalatokról számoltak be, mind a pocak kenegetés mind a babák bőrén való alkalmazás kapcsán. Ekcémás babáknál különösen látványos az eredmény!

Webshopban itt található

Babamasszázs tanfolyam folyamatosan!

Babamasszázs 5 alkalmas tanfolyam, folyamatosan indul várandósokat és már babával érkezőket is szívesen fogadunk:

Kossuth u. 11. I/1

Tanfolyam díja: 9000 Ft.
Jelentkezés: info@babamosoly.hu

Kérünk benneteket, negyed órával gyertek hamarabb, hogy a babákkal kényelmesen elhelyezkedjetek, takaró vagy tetra pelus a baba alá kell!

Jelentkezés: info@babamosoly.hu

Masszázshoz megfelelő olajak, tiszta jojoba vagy kókuszolaj kapható a boltban!

péntek

Ringató nyári időpont

Nyári időszámítás szerint a Ringató korábban, 9.30-tól lesz a stúdióban, minden PÉNTEKEN!

Továbbra is várunk benneteket 0-3 éves korig!