kedd

Nyitvatartás

Változik a nyitvatartásunk főleg az ünnepekre való tekintettel:

Hétfő: 10-17
Kedd: 10-18
Szerda: 10-18
Csütörtök: 10-18
Péntek: 10-17

Szombat-Vasárnap most az ünnepek alatt: 10-16 óráig

Várunk mindenkit sok szeretettel, sok sok ajándék ötlettel és ADVENTI ajándékokkal!
Minden gyermek holnaptól apró adventi ajándékot vehet le a kis karácsonyfánkról!

hétfő

Waldorf manót varrunk 1.

Régóta vágyom rá, hogy nálunk is legyen valamiféle női varró- vagy kötőkör, ahol csak egymás kedvére alkotunk, hiszen sokkal szórakoztatóbb, és persze tanulságosabb, mint egyedül. No ha már bababolt vagyunk, akkor ezt a babavarrással kezdjük, gondoltam én, abból is az egyszerűbb manó megalkotásával.

A Waldorf szemlélet szerint a gyerekek önmagukat látják a babákban, saját érzelmeiket vetítik a babára. Pontosan ezért nincs az arc egy ilyen babán finoman, részleteiben kidolgozva, hogy a gyermek hangulata, fantáziája határozza meg, hogy az a baba épp szomorú, vagy nevet, így nem korlátozza a gyermekek képzelőerejét.
Itt nincs két egyforma baba, egyediek, mint a gyermekek :). Természetes anyagokból készülnek, többnyire gyapjúval, rizzsel, kölessel töltjük őket.

Vásárolhatunk is ilyen csodaszép babákat, de akinek van alkotókedve, érdemes megpróbálkozni vele, nagyon jól szórakoztunk.

Első dolgunk a fejének az elkészítése volt. Ez minden waldorf babánál így kezdődik, mi gézcsőbe töltöttük az előre megformált gyapjúgolyót, elvarrtuk, majd megformáltuk az arcát erős cérna segítségével. Ezután a testanyagot rávarrtuk a fejére, és eldolgoztuk a végeket.
Hát itt tartunk most, legközelebb a test és a sapka következik!

Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel!

Képek a munkáról: itt


vasárnap

Advent első heti akció


NAGY MANDUCA HORDOZÓ AKCIÓ!

MINDEN LIMITÁLT MANDUCA HORDOZÓ MOST STANDARD ÁRON!!!

ADVENT ELSŐ HETÉN, AZAZ 2010 DECEMBER 4-IG

alt alt

3 év hosszított garancia, 100% biopamut, limitált kiadás
3000db készült belőlük összesen!

Miért a Manduca az egyik legjobb babahordozó eszköz?

Hát igen nekünk személyes nagy kedvencünk ez a csatos hordozó, meg kell valljam. Először is az SSC (soft structured carrier) merőben más mint egy kenguru. Egy átlagos szemlélő akár le is kenguruzhatná, hiszen ebben is magunkon hordjuk szemünk fényét :), azonban mi azért nem szeretjük a kenguru megnevezést, mert a kapható "kenguru" elnevezésű eszközök nem felelnek meg a helyes hordozás feltételeinek. Szűk a terpeszük, a babák lába lóg benne, sokszor merev a hátuk, nem tartja a baba hátát gerincét úgy, ahogy az ő életkorukban az szükséges lenne, azaz a C alakú gerincformát. Többségük nem jól osztja el a súlyt az édesanyán, kényelmetlen a pár percnél hosszabb hordozásra, így általában a polcon végzik, vagy szenvedve ugyan de hordjuk őket.

No de miben más egy SSC??
ÉG és FÖLD! Erre akkor jöttünk rá mi magunk is, amikor az 5 hónapos Levivel elmentünk kirándulni. Nagy vázas hátizsákban a gyerek, apa cipeli, vállán a teljes súly, gyerek súlypontja jóóó távol az apáétól, tehát állandóan ellen kell tartani.... Apa igen meggondolja kétszer mikor indul el legközelebb így.
Mellettünk azonban az előrébb járó barátaink vígan gyalogolták végig a 16 km-t egy ilyen SSC hordozóban, mi pedig rájöttünk, hogy bizony nem mindegy miben van a kisded, se nekünk, se neki. Vilike édesdeden, kényelmesen aludta végig, jó tartásban az egész utat, míg mi nem győztük pakolgatni a gyerek fejét, hol erre, hol arra bukott.

A Manduca teljesíti a jó hordozó minden elvárását:
- teljes háttámasz, elegendő terpesztartás
- kényelmes pántok, jó súlyelosztás a derék és a vállak között
- egyszerű felvétel
- elől, csípőn és háton is hordható
- újszülött szűkítővel akár a kisebbeket is beletehetjük
- anyaga bio pamut (standartoknál kender-pamut de szintén bio)
- értéktartó
- német TÜV által bevizsgált, megbízható minőség!


A Manduca különlegessége a többi hordozóval szemben a bővíthető hátrész. Ez annyiban szerencsés, hogy pici korukban magasabbra állítható a hátrész, így egész a nyak feletti részig megtámasztja a babát, majd mikor már nagyobbak és nézelődnének, rövidebbre állítjuk.


Az újszülött szűkítővel már az egész piciket is beletehetjük, becsatolva őket a szűkítőbe, hiszen az ő terpeszük még nem akkora, hogy elbírnák a manduca méretét.


szombat

Babahordozásról a debreceni Naplóban

A pénteki Napló újságban megjelent cikk a babahordozásról:

Az elmúlt hetek babahordozó programjai alatt meglepően sok babáját magán hordozó édesanyát és -apát láthattunk Debrecenben. Egy közös séta alatt igencsak nagy feltűnést keltett a késő őszi napsütésben a sok háton, elől, csípőn hordozott kisbaba. Édesen aludtak, vagy nézelődtek, mindenesetre nagyon boldogan tekintgettek a nagyvilágra.


Egyre népszerűbb és divatosabb napjainkban a hordozás, halljuk sokfelől testi-lelki előnyeit a baba és a mama számára egyaránt. A hordozott babák kevesebbet sírnak, kiegyensúlyozottabbak, kevésbé hasfájósak, a mama pedig élvezheti tovább a szabadságát, bárhova könnyedén eljuthat, szabad mindkét keze, tehát egy jó hordozóeszköz valóban megkönnyíti a család életét, legyen az kendő, Mei Tai (ázsiai típusú hordozó), vagy csatos hordozóeszköz. A hangsúly azonban a JÓ, ortopédiailag a babának és a mamának egyaránt megfelelő hordozóeszközön van, tudtuk meg az ortopéd orvos múlt szombati, Debreceni Babahordozóhéten tartott előadásából, miszerint fontos, hogy a hordozó térdhajlattól térdhajlatig megtámassza a babát - ezzel akár a terpeszpelenka, heveder is kiváltható -, alapvető követelmény a gerinc teljes megtámasztása, szorosan a testhez simulva. A jó hordozó egyenletesen oszlatja el a baba súlyát a testünkön, “súlytalan” lesz, nincs kar-, hát- és derékfájás.

A "kenguru"-ként ismert hordozóeszközök többsége nem megfelelő kialakítású a baba hordozására, mivel a kenguruban lóg a baba, egész súlya az ágyékára nehezedik, a gerincét kiegyenesíti, a lábak lógása pedig a csípőfejlődésnek nem kedvez.

Ezért fontos, hogy babahordozóhoz szaktanácsadással együtt jusson a szülő, mert egy rossz anyagú, felépítésű eszközzel nem csak saját magának okozhat rosszat, hanem a babájának is. Egy jól megkötött kendő, Mei Tai, egy megfelelően felvett csatos hordozó minőségi változást hoz a szülők életében: megtapasztalják a babahordozás örömét és visszakapják a saját szabadságukat.


péntek

Ünnepi nyitvatartás

Ünnepi nyitvatartás a Babamosoly mintaboltjában:
November 27. 10-17 óráig
November 28. zárva
December 4-5. (SZOMBAT-VASÁRNAP): 10-16 óráig
December 11-12. (SZOMBAT-VASÁRNAP): 10-16 óráig
December 18-19. (SZOMBAT-VASÁRNAP): 10-16 óráig

Holnaptól Karácsonyi Kedvezmények mind a weblapon, mint a boltban!

Részletek minden nap a facebookon és itt a blogon!

vasárnap

Élménybeszámoló




A tegnapi nappal lezárult a Debreceni Babahordozó Hét (hetek :)) programsorozata, és el kell hogy mondjam, nagyon jól éreztük benne magunkat! Nagyon sok új kismamát láttunk, sokat beszélgettünk, érdekes és hasznos előadások bővítették tudástárunkat.

A péntek - szombat is a hordozásról szólt. Pénteken Haypál Orsi jött hozzánk, aki a Budaörsi hordozós klub (az első ebben a témában, amely nyomán országszerte rengeteg klub jött létre!) alapítója és vezetője, előadást tartott a Hordozók világáról.
Hallhattunk a hordozás lelki aspektusáról, fizikai szempontjairól valamint gyakorlati kérdésekről.
A mai kínálatban ugyebár egy újdonsült kismama (kispapa) nem tudhatja, mi is fontos egy jó hordozóeszközben, mi az ami valóban kényelmes és jó is a babának.
Ebben segített a szombati előadásunk is, Dr. Szeverényi Csenge ortopéd szakorvos előadása a helyes hordozóeszközökről, a kicsi anatómiai felépítéséről, számára és a szülők gerice, teste számára helyes hordozásról.

Az előadás végén lazításképpen Könyves Zsuzsa szórakoztatta a babákat Ringató programjával, majd délután kisorsoltuk a tombolanyereményeket és jót beszélgettünk, játszottunk :)





Teljes képtár: itt

szerda

Babylegs - lábmelegítők

Egyre többen hordják - nem véletlen! Hasznos és szép is egyben, ezért szeretjük!
De nézzük csak mi is ez, mert nem ám egy egyszerű lábszárvédő, sokkal több annál.


forrás: babylegs.com

Pelenkázásnál nem fáznak a pici lábai, a lecsúszó zoknikat is a lábon tartja, melegíti az egész lábszárat-combot, miközben nem kell bodypatentolással bajlódnunk.
Mikor már mászik a baba, jó kis térdvédő, ha meg már bilire ül, szintén nem kell a kis lábaknak vacogni.

Ideális hordozáshoz is, ott ugyanis mindig felcsúszik a nadrág szára, kint vannak a kis lábszárak.
Egyszóval hasznos kis találmány, és ami a legjobb, egy méret a kicsiknek és nagyoknak!
(mi pár hónapos kora óta használjuk, jelenleg az oviban is mindig megcsodálják :))

Néhány példa az új modellekből:





Karácsonyra, télapóra remek ajándék!

csütörtök

Babahordozó hét életképek - Manóvarrás



Forrás: www.webshop.steinerbaba.hu

Innen kapjuk bizony az alapanyagokat, hogy a képen alul látható kis csücsökmanókat meg tudjuk csinálni. A csomagok kiszabott kész alapanyagok, melyet mi "csak" összeállítunk (hozzáteszem nekem ez is nagy remekmű lesz :)).

Jelentkezés jövő hét hétfőig lehetséges, hgoy meg tudjuk rendelni tőlük az alapanyagokat.
A csücsökmanó ára 1500 ft, a waldorf manó 2500 ft
info@babamosoly.hu oldalon várjuk a jelentkezéseteket!

Legyen nektek is saját manótok!

Tegnapi életkép az előadásokról:



Szoptatásról szóló előadásunkat tartotta: Dr. Fehér Boglárka

Könyvajánló:
Most kedvezménnyel megvásárolható a Babamosoly.hu boltjában Debrecen Csapó u. 61.

Pillanatképek a délelőtti előadásról:


Fedák Sarolta pszichológus előadása.

Könyvajánló: Beszélj úgy hogy érdekelje, hallgasd úgy hogy elmesélje

szombat

Programváltozás - További programok

NOVEMBER 9. 10.00 Baba-mama jóga ingyenes - Domb u. 1. Prímatorna

NOVEMBER 10. Turmalin Csapó u. 19.
10.00-11.00 A babahordozás a pszichológus szemével - Fedák Sarolta pszichológus - A jó kommunikációmegalapozása már egész pici korban , hogyan hangolódjunk rá a babára.
11.00-12.00- Gyermekágyi masszázs- Gardó Beáta előadása
Előtte bemelegítésképpen talpmasszázs babáknak hordozóban :)
12.00 - 13.00
17.30-18.30- Szoptatásról mindent – hogyan készüljünk a szoptatásra - előadás és tanácsadás dr Fehér Boglárka vezetésével, aki a helyi anyatejes klub létrehozója VÁLTOZÁS! Előadás helyszíne: Babamosoly mintaboltja Csapó u. 61! Teával, pogácsával várunk benneteket!
NOVEMBER 19. 10.00-11.00- hordozós film vetítése beszélgetéssel és teával
11.00-13.00, 15.00-17.00 Babahordozási tanácsadás- Haypál Orsolya, a budaörsi hordozós klub alapítója segít nekünk is kendőt kötni, elől-hátul vagy csípőn hordozásban bármilyen hordozóeszközzel
17.30-18.15 Mivel, hogyan hordozzunk? BEVEZETÉS A HORDOZÁS VILÁGÁBA - Haypál Orsolya előadása
18.30 -19.00 Bevezetés a mosható pelenkák világába- Tatár Marianna, babamosoly.hu
NOVEMBER 20. 10.00-14.00- fotózkodj hordozóban!; babakocsiparkolás; hordozócsere
10.30-11.30- BABAHORDOZÁS az ortopéd orvos szemével – előadás Dr. Szeverényi Csenge - Turmalin
15.00-16.00- Vigyünk haza egy manót!- készíts velünk együtt egy manót a gyermekednek! -előzetes bejelentkezés alapján (min. 5fő, 2500ft a baba tartozékok ára)
16.00-záróbuli; tombola a Babamosoly.hu ajándékaival
Helyszín: Csapó u. 61 Babamosoly bababolt, Turmalin Ház Csapó u. 19. I em
Telefonos info: 30/4747 033

csütörtök

Babahordozásról a Fókuszban


Ez a mi rendezvényünk beharangozója :)


A mai Rtl Fókusz műsorában a helyes babahordozást hangsúlyozták a szereplők. Ennek a rendezvénynek a debreceni folytatása kezdődik holnap!

Ha helyes hordozót szeretnél, ha szeretnéd megtanulni JÓL megkötni a kendődet, ha nem tudsz dönteni mi a legjobb nektek, gyere el segítünk!

Lásd a programot lentebb